100 Jaar José Vermeersch

september 13, 2022

Kunstenaar José Vermeersch zou dit jaar 100 zijn geworden. De eerste beeldententoonstelling van de stamvader van de familie Vermeersch vond plaats in Galerie Depypere in 1969. Jaren later willen we zijn werk eren met deze overzichtstentoonstelling.

José Vermeersch is een van de belangrijkste hedendaagse beeldende kunstenaars in België. Zijn werk is tentoongesteld van Venetië tot San Francisco en zelfs in Mexico.

Tot op heden wordt aan zijn werk de nodige aandacht besteed door musea in binnen- en buitenland en door particuliere verzamelaars over de hele wereld.

Zo was afgelopen najaar een zittende man met hond te zien op de tentoonstelling “Les Flammes: L’Age de la céramique” in het Musée d’Art Moderne in Parijs.

Van 8 oktober tot 6 november 2022 organiseert Galerie Jos Depypere een unieke overzichtstentoonstelling van het werk en de relatie van José Vermeersch met de familie Depypere. Kom en ontdek nooit eerder tentoongestelde sculpture en schilderijen, vergezeld van familiefoto’s en -herinneringen.

Daarnaast wordt er door vzw Atelier Vermeersch samen met de kinderen en kleinkinderen Vermeersch een tentoonstelling georganiseerd die plaats zal vinden op 3 unieke locaties.

De hoofdtentoonstelling, met werk uit privé-collecties, zal plaats vinden in het Atelier Vermeersch in Lendelede. Daarnaast is er een fotoexpo over het leven van José Vermeersch in het Kasteel van Rumbeke (Roeselare) en een expo met schilderijen uit de periode 1968-1969 in de Patria in Kortrijk.

Ook Mu.Zee (Oostende) haalt haar collectie uit de kast om de kunstenaar te eren.

De verkoopstentoonstelling zal doorgaan van zaterdag 8 oktober tot en met zondag 6 november 2022 in Galerie Jos Depypere, Kuurne.

De galerie is te  bezoeken van donderdag tot zondag van 14u tot 18u30.

De toegang is gratis.

De vernissage gaat door op vrijdag 7 oktober van 18u tot 23u.

Ontdek Ook Deze

Gerelateerde Artikelen

Ontdek Ook Deze

Gerelateerde Artikelen