Glas

Amoruso Giampaolo

Giampaolo Amoruso (1961) heeft weliswaar Italiaanse roots, maar heeft zijn hele leven in België gewoond, gestudeerd en gewerkt.

Zijn passie voor glasblazen zou beginnen op het werkveld: ‘Les Cristalleries de Boussu’. Hij zou leerling worden van kunstenaar en ontwerper Claude Laurent in ‘l’ecole des métiers d’art’ van de provincie Henegouwen in Bergen waar hij in 1978 zijn diploma holglas behaalde.

Gepassioneerd door de kunst van het glasblazen, specialiseerde hij zich in verschillende glasvormtechnieken. In 1992 vestigde hij zijn eigen atelier in Boussu waar hij zijn eigen stijl van glasblazen ontwikkelde. Sinds 1996 woont Amoruso in Deerlijk waar hij dagelijks nieuwe objecten creëert.

De sculpturen van Amoruso zijn vaak kleurrijk, maar soms ook heel sober. Zijn gedetailleerde vakmanschap en expressionistisch ontwerp zijn kenmerkend voor de stijl van Amoruso.

Amoruso zijn oeuvre wordt tentoongesteld in musea over de hele wereld zoals in Doornik, Charleroi, Kortrijk, Lommel, Ernsting Stichting Coesfeld (Ge), Musée du verre de Sars-Poteries (Fr), Gabon, Racine Art Museum (USA), Bragiotti Collectie Amsterdam, Turkije,…