La Condition Humaine met Godfried Vervisch

februari 23, 2023

La Condition Humaine met Godfried Vervisch

februari 23, 2023

Van 3 tot 26 maart 2023 loop in Galerie Jos Depypere de tentoonstelling “La Condition Humaine”. Een retrospectieve van de West-Vlaamse kunstenaar Godfried Vervisch (Ieper, 1930-2014). Godfried had zijn atelier in Kemmel.

Painting by Godfried Vervisch

Godfried Vervisch is een Belgische autodidactische kunstenaar die aanvankelijk landschappen en stillevens schilderde, maar al snel zijn eigen stijl ontwikkelde met expressionistische invloeden van Soutine en Kokoschka. Hij is vooral bekend om zijn zelfportretten, naakten en verhalende scènes gebaseerd op zijn eigen ervaringen. Daarnaast maakte hij ook driedimensionale werken in gips en brons.

Hij is vooral bekend om zijn zelfportretten, naakte en verhalende scènes gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Vervisch was zonder twijfel de sterkste Vlaamse schilder van zijn generatie. Hij was een voorloper van de internationaal gevierde, Duitse “Neue Wilde”, lang voordat men daar in Duitsland en in de rest van Europa over sprak.

Het inhoudelijke van zijn existentieel autobiografisch werk heeft een diep verwantschap met zijn tijdgenoten, de Brit Francis Bacon (1909-1992) en de Fransen Jean Rustin (1928-2003) en Eugène Leroy (1910-2000).
 
Het sterke expressionisme van zijn dorpszichten en stillevens, zijn naakten soms agressief, soms teder en wellustig, de tragische eenzaamheid in zijn zelfportretten, alles is authentiek en aangrijpend.

Alles geschilderd door Vervisch is authentiek en aangrijpend.

De verkooptentoonstelling zal doorgaan van zaterdag 4 maart t.e.m. zondag 26 maart 2023.

De galerie kan bezocht worden van donderdag t.e.m. zondag van 14u tot 18u30.

De vernissage gaat door op vrijdag 3 maart van 18u tot 23u. Voorwoord door Luc Glorieux. 

Ontdek Ook Deze

Gerelateerde Artikelen

Ontdek Ook Deze

Gerelateerde Artikelen