Maak Kennis Met Onze Galerij

februari 20, 2020

Maak Kennis Met Onze Galerij

februari 20, 2020

Galerie Jos Depypere, opgericht in 1950 door Michel Depypere, is een van de meest authentieke vertegenwoordigers van oude, moderne en hedendaagse kunst in België.

Gevestigd in een klein dorpje genaamd Kuurne, nam Jos Depypere op 29-jarige leeftijd de galerie van zijn overleden vader over. In de voetsporen van zijn vader wilde Jos Depypere zijn missie voortzetten en nieuwe kunstenaars vinden.

Tijdens deze reis ontdekte hij jonge talenten die dezelfde passie voor kunst deelden. Door seizoensgebonden kunsttentoonstellingen te organiseren, hielp Jos Depypere hen een doorbraak te ervaren en relaties aan te gaan met kunstenaars als Pjeroo Roobjee, Godfried Vervisch, Koen Scherpereel, Christian Silvain, Giampaolo Amoruso en vele anderen.

“Geen kunst zonder passie” is sindsdien het mantra van de galerie. Van generatie op generatie staat Galerie Jos Depypere dan ook niet alleen bekend om haar hartelijke ontvangst en familiale aanpak, maar ook om haar onderscheidende expertise. Als lid van de Vlaamse Vereniging van Experten en de AAEIA heeft de galerie dankzij de ervaring en knowhow van Jos Depypere haar stempel gedrukt op de Belgische markt voor oude, moderne en hedendaagse kunst.

Door de jaren heen heeft Galerie Jos Depypere ernaar gestreefd om kunstverzamelaars toegang te bieden tot een diversiteit aan oude, moderne en hedendaagse kunstenaars door middel van samengestelde tentoonstellingen en kunstbeurzen en zo de Belgische kunstsector te ondersteunen.

Terwijl nog steeds op zoek naar nieuw talent, biedt Galerie Jos Depypere een mix van oude kunst van b.v. F. Jespers of zelfs E. Carpentier en moderne en hedendaagse kunst van o.a. G. Amoruso, KRM, Kamagurka, B. Pras, B. Ramakers, C. Silvain, etc.

Tot op de dag van vandaag gelooft Jos Depypere nog steeds dat kunst niet alleen een passie is maar ook een emotioneel gevoel dat mensen samen kan en moet brengen.

Vandaag de dag wordt Galerie Jos Depypere gerund door Jos Depypere en zijn dochter Chloé Depypere, die iedereen met hart voor diezelfde passie voor kunst van harte welkom heten.

 

 

Wij willen onze waardering uitspreken voor:

Kunstfotograaf Bart Ramakers en Sofie Baert voor de artistieke foto’s en hun geduld.

Padoek Films en meer specifiek Pieter Claessens voor het monteren van een korte video die de identiteit van de galerie onthult.

Quidous grafisch ontwerp voor het maken van een logo dat past bij het karakter van onze galerij

 

Daarnaast willen we een speciaal bedankje sturen naar:

Ontdek Ook Deze

Gerelateerde Artikelen

Ontdek Ook Deze

Gerelateerde Artikelen