Reeks “Clairières” met de Stichting Silvain

maart 2, 2024

Reeks “Clairières” met de Stichting Silvain

maart 2, 2024

Clairières (open ruimte) is een voorzetting van de serie “Mémoires d’un Ange”, een reeks kunstwerken gemaakt door Christain Silvain in 2019. Het is de onthulling van de intieme reflectie van de kunstenaar. Teleurgesteld door de menselijke ziel en de chaos in zijn leven, verdiepte Silvain zich in de realisatie van deze reeks schilderijen. Dit mondde uit in een creatieve oase. Een lange periode van introspectie en eenzaamheid zal leiden tot de schepping van achttien grote werken.

Op grote houten panelen creëert Christian zijn realisaties nauwkeurig en verfijnd door middel van potloden, pastels en collages. Hij verwekt kinderlijke voorwerpen, poppen, klokken en dieren in zijn werken die hij, op deze manier, een nieuw leven geeft.

Clairières bieden een vlucht naar buiten. Ze zijn de uitweg die naar het licht moeten leiden. De bossen en wouden, mythische ruimte uit de kindertijd van de kunstenaar, keren onvermoeibaar terug om zijn pijn te verzachten. Uit de herinneringen ontstaat een eeuwig begin. Silvain herinterpreteer zijn verleden om zijn toekomst vorm te geven.

Om de serie volledig te behouden, werden de achttien werken van Clairières geschonken aan de Stichting Christian Silvain. Ter ere hiervan werden de werken op 1 maart ingehuldigd tijdens de tentoonstelling “Clairières” in Eupen, de geboortestad van Silvain. Voor deze gelegenheid werd de Silvain-bus ingezet om samen met “Vrienden van Silvain” en leden van de Stichting Christian Silvain de opening van de tentoonstelling bij te wonen.

Ontdek Ook Deze

Gerelateerde Artikelen

Ontdek Ook Deze

Gerelateerde Artikelen