Reflecteren op een gedenkwaardig jaar: Galerie Jos Depypere’s 2022

januari 3, 2023

Reflecteren op een gedenkwaardig jaar: Galerie Jos Depypere’s 2022

januari 3, 2023

Nu het jaar 2022 ten einde loopt, is het tijd om stil te staan ​​bij alles wat Galerie Jos Depypere in 2022 heeft verwezenlijkt. Het was een opmerkelijk en belangrijk jaar voor onze galerie, met solotentoonstellingen en groepstentoonstellingen met werken van uiteenlopende kunstenaars. We waren verheugd honderden bezoekers te hebben mogen verwelkomen en hopen dat jullie allemaal iets inspirerends, tot nadenken stemmend of gewoon moois hebben gevonden tijdens jullie bezoek.

Jos en Chloé Depypere bij Galerie Jos Depypere met een werk van Bernard Pras

Het thema van de beurs was "Transparantie en licht", waardoor de glaskunstwerken van Giampaolo Amoruso perfect binnen dit thema zouden passen.

Een van onze eerste grote evenementen vond plaats in maart in Lille, Frankrijk. We waren verheugd om deel te nemen aan de Lille Art Up Art Fair 2022, na een afwezigheid van 3 jaar op het evenement. Het thema van de beurs was “Transparantie en licht”, waardoor de glaskunstwerken van Giampaolo Amoruso perfect binnen dit thema zouden passen. Naast de solotentoonstelling was er ook een stand waar werken van Bernard Pras, Christian Silvain, Laurent Dierckx en José Vermeersch werden vertegenwoordigd.

Giampaolo Amoruso op Art Up! 2022

Na een succesvolle editie in Knokke in de zomer van 2020, besloten we dit jaar opnieuw een pop-up te openen tijdens de zomermaanden. Deze keer trokken we richting Oostende! Oostende komt de laatste jaren steeds meer op als culturele hoofdstad. Met een levendige kunstscene en meer dan 50 kunstgalerijen, leek de badstad de ideale locatie om nogmaals een pop-up galerie te openen. Met dank aan Bart Ramakers en Galerie Papillon, vonden we de perfecte locatie op de hoek van het Marie-José Plein (vroegere Galerie Papillon) waar de pop-up de deuren opende op 1 juli 2022.

Voor de gelegenheid werd speciaal door Kamagurka en Herr Seele een kunstwerk ontworpen dat eerbetoon brengt aan de twee Oostendse figuren Cowboy Henk en zanger Arno. Het werk genaamd “Cowboy Oh La La La” past in een reeks kunstwerken die de stad Oostende eert.

Pop-up Galerie Jos Depypere Oostende

Na een succesvolle editie in Knokke in de zomer van 2020, besloten we dit jaar opnieuw een pop-up te openen tijdens de zomermaanden. Deze keer trokken we richting Oostende!

Kort daarna zouden we ons klaarmaken om ons meest succesvolle evenement van het jaar te organiseren. Na meer dan twee jaar voorbereidingen te hebben getroffen, zouden we een tentoonstelling samenstellen rond “100 jaar José Vermeersch”. De eerste beeldententoonstelling van de stamvader van de familie Vermeersch vond plaats in Galerie Depypere in 1969. Jaren later wilden we zijn werk eren met deze overzichtstentoonstelling. De unieke tentoonstelling toonde niet eerder geëxposeerde beelden en schilderijen vergezeld van familiefoto’s en herinneringen samen met de familie Depypere. Verder organiseerde VZW Atelier Vermeersch samen met de kinderen en kleinkinderen Vermeersch een tentoonstelling die plaatsvond op 3 unieke locaties; de hoofdtentoonstelling, met werk uit privécollecties, in Atelier-Vermeersch in Lendelede; een fototentoonstelling over het leven van José Vermeersch in het Kasteel van Rumbeke (Roeselare) en een tentoonstelling met schilderijen uit de periode 1968-1969 in de Patria in Kortrijk.

De eerste beeldententoonstelling van de stamvader van de familie Vermeersch vond plaats in Galerie Depypere in 1969. Jaren later wilden we zijn werk eren met deze overzichtstentoonstelling.

100 Jaar José Vermeersch

Na een succesvolle maand, gingen we verder met het samenstellen van onze wintertentoonstelling. Dit evenement is een gekende traditie voor onze artiesten, die zich hiervoor ieder jaar tijdig voorbereiden. December is een bijzonder geschikte tijd voor deze tentoonstelling, omdat het de gelegenheid biedt om kunst te schenken tijdens de feestdagen.

Of het nu een schilderij, een beeld of een foto is, een kunstwerk heeft het vermogen om vreugde en schoonheid in iemands leven te brengen. We begrijpen dat kunst een attent en zinvol geschenk kan zijn, maar het kan ook duur zijn. Daarom bieden we een selectie van betaalbare kunstgeschenken aan onze klanten. Ons doel is om het onze klanten gemakkelijk te maken om het perfecte cadeau te vinden dat bij hun budget past, terwijl we nog steeds hoogwaardige en prachtig vervaardigde kunstwerken aanbieden.

Winter Expositie bij Galerie Jos Depypere

Terugkijkend op het afgelopen jaar zijn we trots op hetgeen we hebben bereikt. We zijn enthousiast over wat de toekomst in petto heeft en kijken ernaar uit om het komende jaar nieuwe en boeiende ervaringen aan onze klanten te bieden. We hopen dat jullie ons tijdens deze aankomende tentoonstellingen en evenementen zullen vergezellen, en waar de nodige inspiratie en verrijking zullen aanbieden.

Ontdek Ook Deze

Gerelateerde Artikelen

Ontdek Ook Deze

Gerelateerde Artikelen