Reflecteren op een gedenkwaardig jaar: Galerie Jos Depypere’s 2023

december 29, 2023

Reflecteren op een gedenkwaardig jaar: Galerie Jos Depypere’s 2023

december 29, 2023

Nu 2023 ten einde loopt, blikt Galerie Jos Depypere terug op een belangrijk jaar dat gekenmerkt werd door solotentoonstellingen, groepstentoonstellingen en diverse kunstenaarsbijdragen. We zijn dankbaar voor de honderden bezoekers die onze kunstruimte hebben verkend, in de hoop dat iedereen inspiratie, contemplatie of eenvoudige schoonheid heeft gevonden in de tentoongestelde kunstwerken.

Jos en Chloé Depypere met een werk van Laurent Dierckx

Jaarijkse Winter Expositie bij Galerie Jos Depypere

December, 2023

In december 2023 organiseerde Galerie Jos Depypere haar jaarlijkse Wintertentoonstelling, met een boeiende reeks kunstwerken van een vooraanstaande groep kunstenaars. De tentoonstelling toonde nieuwe en meeslepende werken van kunstenaars als Giampaolo Amoruso, Laurent Dierckx, C. Leg en andere talenten.

C. Leg
José Vermeersch & Saverys
Giampaolo Amoruso

Retrospectief Christian Silvain: Een reis door tijd en stijl

September, 2023

Het hoogtepunt van de retrospectieve toonstelling “Flying Dreams” in september werd gemarkeerd door een belangrijke juridische overwinning tegen de Chinese kunstenaar Ye Yongqing, die werken van Silvain had gekopieerd, wat de ontembare geest van originaliteit in de kunstwereld onthult.

Met Je Hooft Heel Dicht Bij Mij - Christian Silvain

Tijdens zijn 50-jarige carrière heeft Silvain deelgenomen aan meer dan 450 tentoonstellingen wereldwijd en met ongeveer 80 werken is hij vertegenwoordigd in internationale musea in Europa, de Verenigde Staten en nu ook in China. Met de terechte erkenning van zijn originele kunstwerken en de succesvolle afronding van de plagiaatrechtszaak tegen Ye Yongqing, gaat er een veelbelovende toekomst voor Christian Silvain open.

Lees hier meer.

Pop-up Gent met Dominique Samyn & Laurent Dierckx

Mei, 2023

In mei 2023 opende Galerie Jos Depypere twee maanden lang haar pop-up galerie in Gent, België. Onze eerste tentoonstelling was gewijd aan de kunstwerken in was van Dominique Samyn. De tweede tentoonstelling was gewijd aan de levendige kunstwerken van Laurent Dierckx.

Expositie Dominique Samyn
Expositie Laurent Dierckx
De terugkeer van Dominique Samyn naar België: Schilderen "Off the Grid" in New Mexico
Dominique Samyn

Het leven van Dominique Samyn, die de hele wereld heeft afgereisd, nam een unieke wending toen ze besloot om “off the grid” te gaan wonen in Santa Fe, New Mexico. Haar artistieke expressies, vastgelegd door middel van de encaustic schildertechniek, omvatten de adembenemende landschappen die ze vanuit haar atelier aanschouwde.

Samyns terugkeer naar België in 2021 betekende een nieuw hoofdstuk in haar artistieke reis, waar de natuurlijke schoonheid van haar omgeving haar blijft inspireren met werken die tentoongesteld worden in de pop-up galerie van Galerie Jos Depypere in Gent.

Lees hier meer.

De kleurrijke wereld van Laurent Dierckx: Een samensmelting van natuur en kunst

In een levendige studio waar de melodieën van jazz zich vermengen met de geur van tropische planten, creëert Laurent Dierckx een kleurrijk, op planten geïnspireerd universum. Zijn reis in de wereld van de kunst omvat een ingewikkelde dans tussen een leeg doek en de rijke tinten van olieverf.

Dierckx’ unieke benadering dompelt kijkers onder in een wereld waar persoonlijke mythologieën tot leven komen en nodigt hen uit om de delicate balans tussen chaos en harmonie te verkennen.

Lees hier meer.

Laurent Dierckx

Godfried Vervisch's retrospectief: Een blik op existentieel expressionisme

Februari, 2023
Godfried Vervisch

De overzichtstentoonstelling “La Condition Humaine” bracht hulde aan wijlen Godfried Vervisch, een Belgische kunstenaar die een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de kunstwereld. Zijn diep existentiële en autobiografische werken, vaak vergeleken met die van Francis Bacon, Jean Rustin en Eugène Leroy, werden geroemd om hun authenticiteit en emotionele weerklank.

Lees hier meer.

Naar 2024..

Terwijl we een nieuw jaar betreden, is Galerie Jos Depypere verheugd om een opwindende reeks tentoonstellingen en evenementen te onthullen die beloven van 2024 een gedenkwaardig jaar te maken in het rijk van kunst en creativiteit.

Maart 2024, dompel jezelf onder in de betoverende wereld van de Italiaanse glaskunstenaar Giampaolo Amoruso. Amoruso, bekend om de grenzen van de traditionele glaskunst te verleggen, combineert innovatie met eeuwenoude technieken om stukken te creëren die zowel modern als tijdloos zijn.

Bezoekers kunnen een caleidoscoop van kleuren, ingewikkelde patronen en een delicate dans van licht verwachten, gevangen binnenin elk van de verbluffende creaties van Amoruso.

In oktober nodigen we je uit voor een retrospectieve viering van de vooraanstaande carrière van Koen Scherpereel. Ontdek de evolutie van zijn artistieke visie door iconische werken die een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten op de hedendaagse kunst.

Galerie Jos Depypere brengt hulde aan het blijvende erfgoed van Scherpereel en nodigt je uit om de diepgaande impact van zijn werk te ervaren.

Ontdek Ook Deze

Gerelateerde Artikelen

Ontdek Ook Deze

Gerelateerde Artikelen