Schilderkunst

Silvain Christian

We kunnen stellig stellen dat Silvain een van de belangrijkste en meest authentieke kunstenaars van zijn generatie is. Alsof elk afzonderlijk kunstwerk een passage uit zijn leven verbeeldt. Een grote emotionele spanning, weggestopt achter een jeugdig oppervlak. Elk schilderij toont een fascinerende maar tragische confrontatie met zijn verleden. Drama in een betoverende setting.

De ondraaglijke lichtheid van ons bestaan… Zijn krachtige passie om te creëren lijkt onverzadigbaar. Een uitzonderlijke technische artisticiteit die hem in staat stelt om zijn doel in elk afzonderlijk kunstwerk te bereiken. De drijvende kracht van zijn oeuvre als woonachtig in een onweerstaanbaar verlangen naar overleven. Om niet in het niets te verdwijnen. “Rien”, “Niets”, “8000 keer niets”, de obsessie om een ​​leven lang zonder doel te schilderen!

“Zonder mijn schilderijen voel ik me zo angstig”, een schreeuw om te overleven. De schreeuw van Munch, verbrijzeld in honderden mysterieuze schilderijen. Silvain, een buitengewoon werk dat de eeuwen zal trotseren.

– Jos Depypere

Een tijdlang moest schilder Christian Silvain toezien hoe een Chinese kunstenaar, Ye Yongcinq, erkenning kreeg met zijn kunstwerk. Maar sinds augustus 2023 is de situatie veranderd. De Chinese kunstenaar die zijn werk kopieerde wordt gestraft met boetes en krijgt te maken met publieke kritiek. Ye Yongcinq moet een fikse boete betalen en ook zijn excuses aanbieden in een van China’s grootste kranten. Deze situatie is een ongekende wending, zeker als je bedenkt dat zelfs Bill Gates enkele van de kunstwerken van de Chinese kunstenaar bezit. Deze gekopieerde kunstwerken werden zelfs verkocht op bekende veilingen zoals Sotheby’s.