Schilderkunst

Kamagurka

KAMAGURKA, alias Luc Zeebroek, is een Belgische cartoonist, theater- en televisiemaker en allround kunstenaar. Kamagurka staat bekend om zijn absurde tekenfilms en tv-shows.

Kamagurka werd geboren in 1956, in het slaperige stadje Newport, aan de Belgische kust. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent maar stopte kort voor zijn afstuderen. Hij ging aan de slag als cartoonist in HUMO, een Belgisch tijdschrift, en verwierf er al snel bekendheid mee. Kamagurka publiceerde in verschillende landen, waaronder Nederland (NRC Handelsblad, Playboy, Esquire), Frankrijk (Charlie Hebdo, Hara Kiri), VK (Squibb, The Spectator, Deadpan), Duitsland (Titanic, Süddeutsche Zeitung, Zitty, Eulenspiegel), Oostenrijk ( Die Presse), USA (The New Yorker, National Lampoon, RAW) en vele anderen …

Hij deed verschillende shows op de Belgische en Nederlandse televisie, had een radioshow met Herr Seele (zijn levenslange metgezel) in Studio Brussel en treedt het hele jaar door op in Nederland en België. Hij schreef ook een kinderverhaal en twee toneelstukken die werden opgevoerd in de NTG Gent. Kamagurka heeft meer dan 25 stripboeken uitgebracht van Bert en Bobje tot Cowboy Henk. Als succesvol schilder is hij geëxposeerd in verschillende galeries in Nederland en België.
Ontdek

Kunstwerken