Pop-Up Gent met Laurent Dierckx

mei 25, 2023

Het is tijd om de kunstenaar voor te stellen voor de tweede tentoonstelling in onze pop-up in Gent. Laten we kennis maken met Laurent Dierckx en zijn kleurrijke schilderijen en tekeningen.

Stap Laurent Dierckx’s studio binnen en je zult jezelf onderdompelen in een levendige en betoverende wereld. Verfspatten sieren de betonnen vloeren en muren, terwijl tropische planten leven brengen in elke hoek van de kamer. De melodieën van een warme jazzsaxofoon zweven door de lucht en vermengen zich met het vrolijke getsjilp van vogels die gehuisvest zijn in een 19e-eeuwse Franse volière.

Onafgemaakte kunstwerken, strategisch tegen de muren geplaatst, lijken naadloos op te gaan in de sfeer van de studio en bieden een glimp van het creatieve proces van de kunstenaar.

Welkom in Laurent’s interpretatie van een kleurrijke plantaardige wereld, een persoonlijke mythologie die rust oproept en uitnodigt tot ontdekking.

Stap Laurent Dierckx's studio binnen en je zult jezelf onderdompelen in een levendige en betoverende wereld.

Onafgewerkte doeken

Voor Laurent Dierckx begint de reis van creatie met een leeg doek, een blanco canvas dat wacht om getransformeerd te worden. Met een basislaag en een subtiele wisselwerking van vormen en lijnen begint hij vorm te geven aan zijn visie. Lege ruimtes zorgvuldig verspreid binnen de compositie nodigen de verbeelding van de kijker uit om het verhaal af te maken en bevorderen een gevoel van betrokkenheid.

Terwijl de kunstenaar het proces doorloopt, komt hij emotionele veranderingen en momenten van ontevredenheid tegen. Het is op dit kruispunt waar hij voor een cruciale beslissing staat: helemaal opnieuw beginnen of omkeren en hervormen wat al bestaat.

De wind van verandering waait door de studio en leidt zijn hand met ritmische herhaling en stuurt zijn intuïtie. Elke penseelstreek bouwt voort op de vorige, waardoor lagen van ervaring en betekenis ontstaan die resoneren bij de kijker.

Kleur is een bepalend element in het werk van Laurent Dierckx. Levendige kleuren, zoals een spetter roze, blauw of groen, vullen zijn doeken met leven en vitaliteit.

Ze roepen een gevoel van harmonie binnen chaos op, een delicate balans van contrasterende tinten die spreken tot de complexiteit van de menselijke ervaring.

Deze levendige pigmenten worden zorgvuldig aangebracht en vormen texturen die niet alleen de zintuigen van de kijker prikkelen, maar ook diepte en dimensie toevoegen aan het zich ontvouwende verhaal.

Muren in Laurent's atelier

Levendige kleuren, zoals een spetter roze, blauw of groen, vullen zijn doeken met leven en vitaliteit.

Geïnspireerd door de vegetale wereld verkent hij de diverse vormen, kleuren en texturen ervan. Met zijn kunstwerk weeft hij een verhaal dat de kloof overbrugt tussen het figuratieve en het eigentijdse, waarbij elk stuk doordrenkt is van een unieke taal en verrassende ontdekkingen.

Zijn schilderijen bieden een glimp van een wereld waar orde ontstaat uit chaos en waar het creatieve proces een verfrissende en transformerende ervaring wordt.

Laurent Dierckx’s studio is een toevluchtsoord waar kunst en natuur harmonieus samenkomen. Met zijn schilderijen nodigt hij ons uit om ons onder te dompelen in een kleurrijke plantaardige wereld, waar persoonlijke mythologieën vorm krijgen. Met elke penseelstreek onthult hij een universum vol emoties, texturen en verrassende ontdekkingen.

Laurent’s werken overstijgen grenzen en creëren een levendige dialoog tussen de kunstenaar, zijn publiek en de natuurlijke wereld. In deze verfrissende verkenning worden we herinnerd aan de kracht van kunst om de werkelijkheid te overstijgen en ons mee te nemen naar een rijk waar schoonheid en verbeelding in elkaar verweven zijn.

Muren in Laurent's atelier

In deze verfrissende verkenning worden we herinnerd aan de kracht van kunst om de werkelijkheid te overstijgen en ons mee te nemen naar een rijk waar schoonheid en verbeelding in elkaar verweven zijn.

Laurent Dierckx’s reis als kunstenaar begon met zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel in 2000, gevolgd door verdere opleiding aan de Academie van Watermael-Boitsfort in 2002. Zijn verkenning van verschillende artistieke media leidde hem naar een programma voor Grafiek op La Cambre, evenals naar de Academie van Uccle en Libramont. Deze diverse educatieve ervaringen boden hem een solide basis, waardoor hij zijn unieke artistieke stem kon ontwikkelen.

Ontdek Ook Deze

Gerelateerde Artikelen

Ontdek Ook Deze

Gerelateerde Artikelen